sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tohmajärvi ryhmänäyttely 4.5.2013

Eilen kävimme shelttipoikien kanssa Tohmajärvellä näyttelyssä. Kyseessä olivat Epun toiset ja Oskun kolmannet näyttelyt. Shelttejä oli ilmoitettu hienosti jopa 60.

Ilman yllättäviä käänteitä ei tämä näyttely kuitenkaan mennyt. Ensiksikin näyttelyä edeltävänä iltana kasvattaja ilmoitti, että Osku ja velipoikansa Urho ovat molemmat samalla numerolla! Molemmilla siis numero 37, mutta Oskulla lisäksi merkintä A. Tästä hieman stressailtiin, mutta onneksi myös järjestävät olivat siis huomanneet mokansa ja kehä sujui hyvin. Suurimmat yllätykset olivat kuitenkin onnellisia. Khimairan -kasvatteja oli kehässä 8, joka jo itsessään oli todella upeaa, mutta koska suurin osa myös sai ERI:n, oli päivä aivan loistava :)

Junnukehään osallistunut Eppu alkoi hermoilla kehässä esiintyessään ja suurin jännitys tuli ilmi pöydällä. Tuomarin tutkiessa Eppu nojasi minua vasten ja jopa tärisi hieman. Tuomari tästä huomautti ja kyseli miten koiralla on kokemusta näyttelyistä. Onneksi oltiin junnukehässä ja tuomari antoi käytöstä hieman anteeksi. Muisti hän kuitenkin myös kehua Epun muita ominaisuuksia. Olin kuitenkin varma, ettei hyvää arvosanaa ole tulossa.. Kuitenkin olimme positiivesti yllättyneitä kun myös Eppu sai ERI:n! Kilpailukehässä 6 koiraa, jossa myös molemmat Epun veljet. Epulle ei sijoitusta, mutta tämä oli aivan ymmärrettävää jännittyneen käytöksen takia. Nyt vain pikku-ukolle lisää kokemusta ja treeniä, niin siitä tulee aivan loistava :) Junnukehän voitti ihana Eeli - Epun velipoika, joten tyytyväisiä kyllä saatiin olla jo siihenkin. :)

Kasvattikehään Eppu osallistui myös sisaruskatraan kanssa. Tämä oli siis Khimairan kasvattajaluokan debyytti. Eppu toimi nyt kehässä paljon paremmin, oli selvästi rentoutuneempi ja malttoi liikkua nätisti. Taas sai olla pienestä ylpeä! Lisäksi kaikista suurin ylpeyden aihe Epussa oli, ettei poika peitsannut!! :) Olin aivan haltioissani kun opin esittämään pojan niin, ettei sen tarvitse peitsata, jes!

Avoimeen luokkaan osallistui siis Osku. Ilman Oskun pieniä tempauksia ei kyllä kehäänkään päästy, pojalle nimittäin yllätti mystisesti hätä juuri kun päästiin kehään... Hieman hävetti, mutta onneksi päästiin kehään mukaan ja jäljet siivottua nopeasti apujoukkojen toimesta. Hölmö Osku.

Osku esiintyi juuri niin kuin Osku aina - lennokkaasti, iloisesti, naama loistaen. Eihän tuota rupsua voi hillitä yhtään, persoona on Oskun paras puoli. Osku liikkui ihan hyvin, ehkä etujalat olivat hieman liian lennokkaat. Oskuhan seisoo paikallaan kuin tatti ja myös pöydällä poika osasi käyttäytyä hienosti. Mitä nyt namit kiinnostivat enemmän kuin tuomaria katsominen :D Kaiken kaikkiaan tämä oli Oskun paras esiintyminen kehässä tähän asti, käytös oli aivan loistava! Jännityksellä odotin arvosanaa, koska tavoitteena oli, ettei EH:sta huonompaa tule. Kun kehäsihteeri ilmoitti Oskun ansainneen arvosanan "ERI" ei varmasti kukaan voinut olla huomaamatta tämän akan iloa! Minun pieni Osku sai ERI:n! Vaikka tuomari ei tosiaankaan ollut tiukin mahdollinen, niin silti olin niin ylpeä Oskusta, loistava ukkeli <3 Kilpailukehässä tuomari ohjasi Oskun ja toisen blue merlen suoraan pois kehästä - ei siis edes harkinnut näitä ollenkaan. Vähänhän se aluksi harmitti, mutta silti Osku oli aivan loistava.

Poikien arvostelut - tuomarina Dubravka Reicher, Kroatia

Osku:
" 2 years, strong male. Masculine head, enough good topline. Strong rather wide in body, good bone. Enough angulation in movement, correct bite." AVO ERI.

Eppu:
" One year, well proportioned . Masculine head, good topline. Quite good angulations. Needs more freedom in movement. Good coat, correct bite." JUN ERI.

Nyt suunnitellaan kisakalenteriin seuraavia näyttelyitä molemmille pojille ja Epulle lisäksi näyttelytreeniä. Kyllä näistä vielä hyvä tulee! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti