sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pakkasta ja kehätreeniä.

Talvi tuli - ainakin se viima ja kylmyys, viime päivinä myös pakkanen. Tällä hetkellä mittari taitaa näyttää -20 astetta. Muutama hiutale luntakin maasta löytyy, onneksi!

Treeni on jäänyt melko vähälle, lähinnä vain semmoista ylläpitotreeniä. Oskun kanssa ALO:n liikkeittä ja näyttelyjuttuja ja muutama pikku temppu on opeteltu. Metallinouto on ihan kamalaa - jos Osku hoksaa että minulla on nameja ei kapula eikä metalli lähde liikkumaan juuri mihinkään.. huoh.

Neon kanssa yläpitotreeninä toko-liikkeet yleisesti ja nyt myös muutama hyödyllinen kotijuttu ollaan opeteltu. Akalla kun on selän kanssa jatkuvasti ongelmia ja kumartuminen on välillä vaikeaa, niin Neo on saanut opetella tuomaan kengät telineestä ja nostamaan avaimet. Hieno poika, kun hoksasi molemmat jutut nopeasti.

Viime viikolla aloiteltiin äitini sheltin Epun (Khimairan Cream of the Crop) kanssa näyttelytreeniä ihan tosissaan. Käytiin pallohallilla treenaamassa Tamminäyttelyä varten.Eppu ei ole koskaan ennen ollut pallohallilla tai edes nuin monen koiran keskellä. Mutta hienosti tämä pikku-ukko hoksasi! Ei pelännyt, vaikka halli on melko painostava paikka ensikertalaiselle. Lisäksi alkoi kuunnella minua hyvin ja saatiin myös liiketreeniä. Seisomisen poika kyllä osaa nätisti, ikäisekseen ja pieneen treenimäärään nähden. Nyt vain kauheasti joululomalla treeniä, niin ei olla ihan pihalla tamminäyttelyssä :)

Sitten vähän mielenpurkamista. Osku ja Oskun lonkat.
Tänä vklp ensimmäiset -20 pakkaset ja heti Oskun jalat jäykistyivät. Pitkään seurailin miten takajalat liikkuu, mutta myönnettävä se on - selvästi liikerata on pakkasella huonompi.. Itkuhan se melkein tuli kun ei Osku samalla tavalla kirmaile edes takaisin, vaan töpsyttää varovasti.

Nyt pitääkin alkaa etsiä uutta, hyvää talvitakkia tai peräti haalaria. Osku palelee muutenkin helposti, ja jos lonkat ovat nuin herkät kylmyyteen, niin täytyy saada kunnon lämmin asu joka pitää lonkat ja myös lihakset lämpiminä. Jospa oireita ei tulisi yhtään enempää... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti