maanantai 15. huhtikuuta 2013

Miten selvitä kurakeleistä?

Kyllä, ne ovat taas täällä - ihanat kurakelit!

Osku ja Neo ovat molemmat jokaisen lenkin, pitkän tai lyhyen, jälkeen varpaista kylkiin asti kurassa ja hiekassa. Kaikista pahinta on, ettei tuo kura meinaa lähteä yhtään mihinkään edes suihkuttelemalla! Jokaisen lenkin jälkeen koirat tulisi siis pestä shampoolla - eikä se kauheasti houkuta ajan, käytännöllisyyden ja varsinkaan koirien ihon hyvinvoinnin takia. Mikä siis avuksi?

Molemmille koirilla on Hurtan sadetakit käytössä lenkeillä, mutta nehän nyt eivät jalkoja suojaa yhtään ja myös maha menee osittain likaiseksi. Oskun jalkakarvat ovat melko loistavassa kunnossa ja keräävät koko metsän ja jalkakäytävän sisällöt mukaansa. Pyyhkimällä turkki EI puhdistu, ja harjaaminenkin on melko tuskaista. Neon kanssa ei niin suurta ongelmaa ole, koska turkkia ei Neo omaa samalla tavalla kuin Osku. Oskun turkkia ei myöskään voi lyhentää näyttelyiden vuoksi..

Nyt haaveissa onkin Hurtan kurahaalari. Millaisia kokemuksia ihmisillä on näistä? Toimiiko hyvin, onko hintansa väärti? Kannattaako koiria "kiusata" haalarilla vain käytännöllisyyden ja helppouden takia? Toivoisin mahdollisimman paljon kommenteja aiheesta. Toisena vaihtoehtona on hommata Hurtan Lifeguard-säärystimet, jotka suojaisivat sadetakin kanssa lähes yhtä paljon kuin haalari.

Miten olette itse suojanneet koirianne kurakeliltä vai haittaako kura arkeanne merkittävästi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti