maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sotkamon ryhmänäyttely 15.6.2013

Lauantaina suunnattiin shelttipoikien kanssa "koti"näyttelyyn Sotkamoon. Shelteillä tuomarina Markku Kipinä. Kauheasti mietin, ilmoitanko kumpaakaan tänne - tuomaria kun sanottiin melko tarkaksi. Sitten päätin ilmoittaa Epun ja myös viime metreillä Oskun.

Kehässä shelttejä vain 22 kpl, uroksia 9. Junnuissa 3 ja avoimissa myös 3.
Junnukehässä Epun kanssa kehään asteli myös velipoika Eeli (K. Celestial Diamond). Eppu liikkui suhteellisen hyvin aluksi kehässä ja jaksoi seisoakin nätisti. Pöydällä mentäessä kaikki kuitenkin romahti - Eppu pelkäsi ja oli lähes kauhuissaan kun tuomari tuli tutkimaan. Kauheasti ollaan tätä treenattu ja treeneissä ei ollut mitään ongelmaa.. Ulkomuototuomari tutki todella pitkään ja tarkasti - olisikohan tämä vaikuttanut Eppuun niin paljon? Toisaalta Eppu meni heti paniikiin kun tuomari tuli tutkimaan.. Myös pöydällä olon jälkeen Eppu oli melko jännittynyt ja liikkeet menivät huonosti. Sentään Eppu ei peitsannut kertaakaan.

Epun arvostelu:
"Hyvä koko ja luusto. Hyväilmeinen pää. Vahva purenta. Hyvät korvat, kauniit silmät. Hyvä sukupuolileima. Etuasentoiset lavat ja löysät kyynärpäät. Hyvä runko. Voimakkaasti kulmautunut takaa. Turkki ok. Ylälinja pettää liikkeessä. Vetää takaraajat ruumiin alle. Liikkuu lyhyellä taka-askeleella. Tarvitsee lisää itsevarmuutta. Hieman korkea häntä." JUN-H

Pettymyshän tämä H kyllä oli.. Näyttelytreeneissä ei tutkimisessa ja pöydällä olossa ole ollut mitään ongelmia, mutta nyt toistui sama kuin Tohmajärvellä.. Lisää treeniä vai taukoa näyttelyistä? Kyllä me nyt yritetään vielä Epulle se yksi ERI tältä vuodelta saada, mutta harmittaa vain se että pieni poika menee niin lukkoon tuosta tutkimisesta.. Hieno blondi se on silti, aivan loistava treenattava! Peitsaamisen pois jääminen on jo yksi askel eteenpäin.

Oskun kanssa oli tavoitteena saada vähintään H, kunhan ei huonompaa tule. Ja H:han sieltä napsahti. Osku oli "lihava", "isokokoinen" ja "hieman väärän värinen"... Tuomari mittasi Oskun ja sai mitaksi yli 40cm ?! Osku ei todellakaan niin iso ole, ja tämän myös tuomarille totesin. Ihannekorkeudesta isompi Osku kyllä on ja tuomarikin totesi että vielä hyväksyttävässä korkeudessa menee... Seuraava kommentti oli, että Osku on lihava? Noh, minun mielestäni Osku on aivan normaalipainoinen - kylkiluut tuntuu kyllä hyvin. Massaa Oskulla kyllä on - mutta läskiä se ei kyllä ole, vaan Oskun runko on todella massiivinen ja selkäkin leveä. Selvästikään Kipinä ei pidä shelteissä "mörssärimallista" jota Osku edustaa :D Kyllähän Osku on melko jytky sheltti, sitä ei ole kieltäminen.

Oskun arvostelu:
"Hieman raskaassa kunnossa esitetty kookas uros. Pystyt, etuasentoiset lavat. Hyvä raajaluusto. Hieman pitkä lanneosa. Voimakkaammin kulmautunut takaa. Hieman luisu lantio ja matala hännän kiinnitys. Maskuliininen pää. Hyvät korvat, pyöreähköt silmät. Vahvat leuat ja hyvä purenta. Korkealla kannettu häntä. Liikkuu vaatimattomalla askeleella takaliikkeellä. Väritys voisi olla sinivoittoisempi ja paremmin jakautunut." AVO-H.

Ei mainetta eikä kunniaa, mutta ainakin todella kattava arvostelu! Nyt ainakin taas tiedetään enemmän, mikä yhden tuomarin mielestä on hyvin ja mikä huonosti molemmissa koirissa. Ei tämä pohjanoteeraus ollut, kannatti kyllä käyttää koirat arvostelussa. Nyt vain etsimään uusia koitoksia loppuvuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti