sunnuntai 17. elokuuta 2014

Osku luonnetestissä 16.8.2014

Lauantaiaamun ohjelmassa Oskulla oli luonnetesti. Oltiin ensimmäisenä vuorossa heti klo 9.00 eikä vielä hirveästi katsojia ollut. Pientä ennakkoarviointia tein ennen testausta ja arvioin mahdollisia tuloksia. Ennen testin alkua Osku oli innostunut ja oma reipas itsensä. Muut ihmiset eivät pelottaneet ja Osku oli hyvällä vireellä mukana.

Testi aloitettiin taisteluhalun testaamisella. Tässä Osku leikki suhteellisen hyvin, kun kyseessä oli kuitenkin täysin vieras henkilö jonka kanssa tuli leikkiä. Osku ei purrut kunnolla ja täydellä voimalla leluja, mikä ei minulle yllätyksenä tullut. Toisena vuorossa oli kelkka, jonka arvasin olevan Oskulle haastava. Osku murisi ja haukkui lähestyvälle kelkalle hyvin pitkään, myös sen jälkeen kun itse kyyrötin pysähtyneen kelkan vieressä ja puhuin sille. Oskua selvästi epäilytti, mutta tämä nyt ei suuri yllätys ollut.

Muissa osioissa Osku osoitti upeaa palautumiskykyä! Esimerkiksi uhkaavasti lähestyvän henkilön kohdalla Osku selvästi puolusti minua eikä paennut minun taakseni. Myöskään selkeää pelkoa Osku ei osoittanut kokeen aikana. Oskun perusluonne, avoimuus ja hyväntahtoisuus, paistoivat myös läpi käyttäytymisessä! Kun uhkaava henkilö muutui ystävälliseksi ja lähestyi, myös Osku käyttäytyi hyvin avoimesti.

Pimeässä huoneessa Osku eteni varovaisesti ja harkiten, mutta mielestäni myös todella järkevästi. Ideanahan on, että koira löytää omistajansa pimeästä sokkeloisesta tilasta, tässä tapauksessa huoneen perimmäisesti nurkasta. Hieman tukea Osku tässä tarvitsi, mutta silti suoritus oli hieno. 

Kokonaisuudessaan Osku reagoi yllätyksiin tyypillisesti - haukunta ja mahdollinen murina sekä väistäminen. 
Laukaukset olivat Oskun mielestä täysin tylsiä, hyvä kun poika korviaan edes käänsi! 


Tässä testauksen lopputulos:

Toimintakyky: +1 (Kohtuullinen)
Terävyys: +1 (Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +3 (Kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu: +2 (Kohtuullinen)
Hermorakenne: +1 (Hieman rauhaton)
Temperamentti: +2 (Kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +1 (Hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus: +++ (Laukausvarma)

Tulos: 157 p. 

Loistava päivä pikku-ukolle! Tuomarit totesivat testin jälkeen, että Osku on loistava rotunsa edustaja ja omaa huippuluonteen. Osku jaksoi hienosti koko raskaan testin läpi ja olisi ollut valmis tekemään kaiken uudestaan vaikka heti! Mikään sankarihan Osku ei ole, mutta kyllä siitä puolustushalua löytyy. Saatiin todella arvokaita vinkkejä myös omaan treenaamiseen ja leikkimiseen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti