lauantai 12. toukokuuta 2012

Neo möllitokossa

Tänään oli ihanan Neon vuoro päästä kilpailemaan, ei nyt vielä mitään virallista, mutta käytiin Sotkamossa möllitokoilemassa. Sää oli aivan kamala - lämpöasteita oli vain pari ja räntä sekä vettä satoi oikeastaan koko päivän. Kaiken hyvän lisäksi ei Neon kanssa olla oikestaan ALO:n liikkeitä edes pariin viikkoon treenattu, mitä nyt lenkin yhteydessä vähän seuraamista yms. Viikon päästä lauantana on kuitenkin viralliset kokeet myöskin Sotkamossa, joten käytiin vähän harjoitusmielessä katsomassa onko Neon korvat tallella vai ei ;)

Alokasluokassa oli 8 koiraa meidät mukaan lukien. Paikkamakuut jaettiin kahteen ryhmään, me oltiin kilpailemassa numerolla 4. Paikka makuuseen mentäessä Neo vähän hermoili, mutta se loppui kyllä nopeasti. Luoksepäästävyydessä ja paikkamakuussa ei mitään ongelmia ollut, tämä oli juuri se mikä minua itseäni eniten huolestutti. Hyvin kuitenkin suoriutui Neo tästä :)

Omien liikkeiden vuorolla ei oikeastaan mitään yllätyksiä treenaukseen verrattuna - kontakti loistava, seuraaminen oikealla paikalla ja Neo keskittyi kuin viimeistä päivää. Omasta mielestä missään liikkeessä ei ollut huomauttamista - toisaalta kun ei itse pysty seuraamaan koiran kontaktia ja liikettä ihan 100%:sti. Hyppy myös vähän ennakkoon huolestutti, mutta Neo näytti tyylikkäästi sen osaavansa. Kehästä lähtiessä kehuin Neon maasta taivaisiin - itsestä tuntui tuolla hetkellä että Neo työskenteli täysillä ja juuri niin kuin olen opettanutkin!

Kun kaikki muutkin osallistujat olivat suorittaneet liikkeet olikin tulosten julkistamisen aika. Liikkeiden numeroita ei tosiaan suorituken jälkeen heti nähty. Kun kolmanneksi tullut koira oli palkittu, ajattelin että JES, ollaan varmaan toisia. Mutta eipäs oltukaan, Neon kanssa "jäätiin" viimeiseksi tulosten julkistamisessa. Ehdin vain ajatella, miten hienosti Neo teki liikkeet ja että on sieltä sitten muutama kymppi tullut, kun tuomari totesi Neon saaneen yhtä pistettä vaille täydet pisteet! :D Olin haljeta riemusta! Kyllä Neo osaa, loistava poika, uskomaton työskentely moraali niin treeneissä, kuin näköjään kisoissakin. Toivotaan että sama linja jatkuu viikon päästä virallisissa kisoissa eli ykköstulosta tavoitellaan. Tämän päivän liikkeet siis kokonaisuudessaan kymppejä, seuraaminen kytkettynä vain 9,5. Joku pienen pieni virhe siellä tuli, mutta ei haittaa yhtään kokonaisuutta. Kokonaispisteet 199/200. Oon niin ylpee tuosta pienestä mustavalkoisesta, upea tapaus, maailman paras bordercollie <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti