torstai 10. toukokuuta 2012

Oskun eka mätsäri takana

Eilen illalla suunnattiin Oskun kanssa ensimmäisen Match Show'n. Järjestäjänä toimi KSTK (Kainuun seurakoira ja terrierikerho) ja paikkana oli ammattikoulun parkkipaikka. Sää onneksi oli hyvä, mitä nyt tuuli oli älytön - kehien reunusnauhatkin meinasi lähteä useaan otteeseen tuulen mukaan.

Osku oli jo ilmoittautumisjonossa erittäin vallaton, mutta nakkipalkalla korvat kyllä löytyi. Sitten vain odoteltiin kehän alkamista.

Kehään päästessämme Osku kuunteli erinomaisesti! Liikkeet oli hyvät ja Osku seisoi nätisti ilman asettelua, Osku myös antoi tuomarin tutkia nätisti. Hieno poika siis, vaikka harjoitusta ei olekaan ylimaallisesti ollut :) Meidän parista Osku sai sinisen. Sinisten kehään mennessä Osku jatkoi hienoa käytöstään. Mitä nyt vähän hermostui kun kehänauha lähti taas tuuleen.. Muuten oikein mallikas suoritus. Tuomari valitsi ensin kehään jäämään 6 koiraa, joista sitten valitsi 4 parasta. Ensin valittiin nelossijalle toinen sheltti, ja ajattelin ettei me enää sijoituta - eihän nyt kahta shelttiä 4 kärkeen ;) Seisotin vain Oskun loppuun asti ja ajattelin että oltiin sentään kuuden parhaan joukossa! Lopulta ensimmäinen sija oli tyhjänä ja me Oskun kanssa vielä kehässä odotettiin että tuomari tekee päätöksen. "Ja numero 16, shetlanninlammaskoira Osku on tänään sinisten ykkönen!" Oli minun ilme varmasti näkemisen arvoinen! Mietin että hetkonen, siis Osku? Apua me voitettiin! :D Äkkiä hakemaan palkinnot ja hehkuttamaan Oskua. Voi että minä olin ylpeä tuosta pienestä pojasta <3 Ensimmäinen mätsäri ja voitettiin "oma luokka". Kehätoimitsija vielä muistutti että tulkaahan BIS-kehään myös.Best In Show -kehässä Oskulta alkoi jo kiinnostus loppua mutta hienosti poika jaksoi loppuun asti. Loppujen lopuksi sijoituttiin BIS-5, ja tyytyväinen saa kyllä olla! :) Kehuivat vielä Oskun esiintymistä, joten kai sille on jotain osattu opettaa oikein!

Loistava poika, upea alku meidän kisauralle vaikkei virallinen kisa ollutkaan. Lähdettiin hakemaan kokemusta ja tullaan kahden pokaalin ja ruusukkeen sekä Sinisten ykkönen ja BIS-5 tulosten kanssa kotiin. Osku on niin mahtava <3 Kuvia pojasta ja palkinnoista lisäilen huomenna. 

1 kommentti: