tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lämpöhalvausta pukkaa..

Viime yön vietin Neon kanssa hereillä tuskaillen kuumuutta. Neo tuli 12 aikoihin huohottamaan sängyn viereen kun on niin kuuma. Ajattelin ensin, että tämä menee kohta ohi kun Neo vain vähän aikaa läähättelee, mutta toisin kävi. Neon tila vain paheni koko ajan ja aloin jo pelkäämään lämpöhalvausta. Yritin saada Neon juomaan, mutta tuloksetta. Siinä vaiheessa alkoi jo paniikki itselle hiipimään - mitä minä oikein teen?

Ensin hain pari pyyhettä ja kastelin ne viileällä vedellä. Käärin pyyhkeet Neon päälle ja tämä auttoi ehkä hieman. kun Neo ei vieläkään suostunut itse juomaan, aloin antamaan vettä ruiskulla suuhun. Välillä myös hieroin vettä ikeniin, jotka olivat todella vaaleat. Kun pyyhkeet eivät parissa tunnissa viilentäneet Neon tilaa tarpeeksi, kiikutin pojan suihkuun. Tässä vaiheessa Neo oli todella väsynyt ja poissa oleva. Suihkuttelu auttoi ja jatkoin ruiskulla juottamista puolen tunnin välein. Aamuyöstä sain jo nukuttua jonkin aikaa Neon ollessa sylissäni lattialla. Aamulla Neo alkoi jo itse juomaan, mutta todella vähäisiä määriä. Kuuden jälkeen herätyskello soi, ja Neo oli tähän aikaan huomattavasti parempi verrattuna yön pahimpiin hetkiin nähden.

Aamulenkillä Neo alkoi muutaman sadan metrin matkan jälkeen hiipumaan jälleen. Vaikea huohotus alkoi ja voimat alkoivat loppua Neolta. Sydän syrjällään jätin Neon kotiin töihin lähtiessäni, mutta onneksi Neolla oli vahtija kotona. Soitin eläinlääkäriin ja pyysin ohjeita, mitä pitäisi tilanteelle tehdä. Ohjeiksi tuli vain, että olen tehnyt oikeastaan kaiken mitä voi - ainut mitä voin tehdä on ajella turkkia vähemmäksi. Jos tilanne pahenee tai ei helpotu on mentävä lääkäriin.

Kesken päivän tulin töistä pois hoitamaan potilasta. Ei Neo enää niin apaattinen ollut, mutta ei oma itsensäkään. Lenkin jälkeen alkoi taas kuumuus nousta, joten päätin ajella turkin lähes kokonaan. En anna oman koirani kärsiä tästä kuumuudesta. Nyt Neolla on kauttaaltaan n. 1-2cm turkki, ja selvästi helpompi olla. Karvasta jäi jäljelle 1/4, huomattava ero entiseen siis.

Neo on kuitenkin täysin terve, eli pelkästään kuumuus ja siitä johtuva stressi nostavat lämpöä nuin pahasti. Neo on vuoden sisään tutkittu kahdesti kokonaan läpi - myös sydän kuunneltu virallisesti terveeksi. Eläinlääkäri sanoikin, että jos on tutkittu niin ei tarvitse sairautta pelätä - olisivat varmasti hoksanneet aikaisemmissa tutkimuksissa jo jotain esim. sydänvian.

Yöllä yritin skarpata Neon takia, etten itkeskelisi koko aikaa, mutta vaikeaa se oli. On kamala katsoa rakkaan tuskaa ilman että pystyisit sitä mitenkään helpottamaan. Onneksi Neo on nyt jo parempi ja toivotaan ettei samanlaista enää ikinä tule.

1 kommentti:

  1. No huh, kuulostipa kauhealta! Toivottavasti ei tule enää uudelleen.

    VastaaPoista