torstai 15. elokuuta 2013

Oskun luustokuvia

Eilisen blogitekstin perusteella sain kyselyn Oskun lonkista ja rtg-kuvista. Tietysti nyt voin Oskun luustokuvat jakaa myös blogin lukijoiden kesken, eihän ne mikään salaisuus ole! :)

Osku on siis kuvattu vuoden ikäisenä. Kuvauskohteena kyynärät, lonkat ja selkä (+olat). Tuloksina Oskun kuvauksesta: kyynärät 0/0, selkä ja olat epävirallisesti katsottu terveiksi, mutta lonkat kuvanneen lääkäriin mukaan D/D pahimmillaan E/E. Kennelliitosta tuloksena E:t. Mutta nyt itse kuviin, klikkaamalla kuvia saa isommaksi.
Oskun kyynärät. (Sin vasen, dex oikea)

Oskun selkä. Ylemmässä kuvassa lannerankaa, alemmassa rinta.


Murheenkryynimme Lonkat. 

Kuvanneen lääkärin mukaan lonkat ovat hyvin siistit, kuten myös lonkkamaljat, Lonkkaluu ei ole läheskään siellä missä sen pitäisi olla. Kyllähän näistä kuvista näkee, kun terveisin lonkkiin vertaa, etteivät ne ole hyvät.. Näitä kuvia katsellessa tunnen edelleen sen karmean tunteen, kun saimme tuomion Oskun lonkista. Kuvauspäivänä sain pidätettyä itkua juuri ja juuri kotiin asti, jonka jälkeen epätoivo oli murskaava. Sillä hetkellä tuntui, ettei elämästä tule yhtään mitään ja kaikilta haaveilta vietiin pohjat. Oskun "piti" olla terve - todennäköisyys E/E lonkille oli todella pieni. Tänäpäivänä lonkat ovat aina mielessä, mutta olemme oppineet elämään asian kanssa. Osku ei varmasti tunne jääneensä mistään paitsi, vaikka aivan täysillä ei kaikkia haaveita olla päästy toteuttamaan.


Oskun lonkissa ei vielä ainakaan kuvauspäivänä ollut yhtään nivelrikkoa. Tästä huolimatta aloitimme Oskulle täydennysravinnon syöttämisen, jotta nivelrikkoa ei edes tulisi muutamaan vuoteen. Osku syö Cartivet + msm -tabletteja joka päivä ruoan seassa. Lonkat eivät oireile muulloin kun todella kovalla pakkasella. Tähän apu löytyi Back on Track-loimesta, jota Osku talvisin käyttää. Jumiutumiset ovat myös vähentyneet takajaloissa tämän avulla. Oskun on tarkoitus kuvata uudestaan lähempänä 5 ikävuotta. Tällöin katsotaan onko lonkkien tilanteeseen tullut muutosta. Lähinnä katsotaan nivelrikon tilanne, en usko että lonkat ovat merkittävästi parempaan suuntaan voineet mennä.


Kaikesta tästä huolimatta Osku on loistava koira, upea ystävä, jota rakastan yli kaiken. Jokaista kyyneltä kohden olemme Oskun kanssa iloinneet ja nauraneet satoja nauruja yhdessä. Mikään "vika" tai sairaus ei koskaan voisi mitätöidä Oskun arvoa minulle. Olen aina kiitollinen siitä, että Oskun kasvattajat ovat antaneet juuri tämän sinisen ihmeen minun hoidettavakseni, minun vastuulleni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti